Navigace

  • Václav žije!

  • Soutěž v anglickém jazyce

    V minulých dnech ve škole proběhla soutěž v anglickém jazyce. Soutěže se zúčastnilo téměř padesát žáků 6. a 7. ročníků. Po písemné části postoupilo osm nejlepších z obou ročníků k části ústní. Všichni soutěží podali skvělý výkon, čímž porotu velmi potěšili. V kategorii šestých ročníků zvítězil DANIEL  JAHÔDKA ze 6. A, druhá byla AMÉLIE VACIKOVÁ ze 6. C a třetí místo obsadila EMA PAPEŽOVÁ ze 6. A. V kategorii 7. ročníků zvítězil DANIEL REICHL ze 7. D, druhá byla TEREZA PEROUTKOVÁ ze 7. A a třetí místo náleželo DAGMAR BALOGOVÉ ze 7. D. Všem soutěžícím děkujeme za účast a přejeme mnoho dalších úspěchů v angličtině!

    Mgr. Kamila Veselá, Mgr. Tomáš Čapek

  • 9. 4. 2024

    Aktualizovali jsme modul Zápis

  • Nadace na měsíc duben vyhlašuje ctnost UPŘÍMNOST

  • V soutěžích jsme se neztratili.

    Naše florbalové družstvo dívek složené z žákyň 3.- 5. tříd se účastnilo krajského finále florbalového turnaje ČEPS Cup  v Českých Budějovicích.  V prvním utkání děvčata porazila Ševětín 4:1, ve druhém utkání prohrála se ZŠ Dražice 1:3. Pak děvčata nestačila na soupeřky z Katovic a prohrála 0:3. V posledním utkání děvčata předvedla parádní výkon a jako jediná porazila celkové vítězky turnaje z Milevska 3:2 a obsadila tak pěkné čtvrté místov krajském finále. Bronzová medaile jim unikla jen díky horšímu skóre a k celkovému vítězství a postupu na republikové finále chyběl jediný bod.

    O tento úspěch a skvělou reprezentaci školy se zasloužila Babeta Borlová, Julie Čejková, Štěpánka Horáková, Tereza Malíská, Kristýna Pokorná, Ema Roleníková, Anežka Řehořová, Magdalena Rynešová, Nikola Suchomelová, Berenika Borlová, Adina Procházková, Anna Nesnídalová a náš kolega Lukáš Hradský.

     

    V okresním kole Olympiády z anglického jazyka získala výborné 3. místo Zdeňka Vondrysková. S celkovým počtem 83 bodů ztratila na vítěze pouhý bod! Blahopřejeme.

    OdpovědětPřeposlat

  • Školní časopis.

    Naši sedmáci přišli s úžasným nápadem – začít vydávat školní časopis Husáček a obnovit tak po více než deseti letech tuto tradici. V čele redakce stojí Matyáš Kázecký a Matěj Voráček ze 7.A, kteří právě chystají vydání prvního čísla. Časopis bude vycházet každý měsíc  v papírové podobě a bude možné si ho vypůjčit v kanceláři školy. K dispozici bude také na webu školy. Naši redaktoři připravují první rozhovory a ankety, vyjděte jim vstříc a podpořte je.

    Držíme palce!

    Jan Adámek

  • Sportovní den devítek.

    14.2. jsme pro deváťáky pořádali tradiční sportovní den. Týmy devítek soutěžily ve florbalu, volejbalu, vybíjené a futsalu. Turnaj přinesl skvělé zápasy, atmosféra byla úžasná, nasazení vysoké, fanoušci skvělí. Očekávaný zápas s kantory ve volejbalu přinesl pěknou hru, bylo vidět, že se deváťáci zodpovědně připravovali. Nakonec v jednom ze setů zvítězili! Všichni si to užili a v červnu se těšíme na opakování!

  • Zimní futsaly.

    Jako každý rok jsme uspořádali pro školy z Písku a okolí tradiční futsalové turnaje. V obloukovce se kromě Husovky sešly týmy z Benešovky, Masaryčky, Šobrovky, Tylovky, gymnázia, Protivína, Albrechtic a Týna nad Vltavou. V kvalitní konkurenci jsme v mladší kategorii obsadili 6. a ve starší 7. místo. O výsledky ale při těchto akcích tak úplně nejde. Byla to hlavně zase velká zábava a všichni si to užili. Poděkování si zaslouží nejen hráči, ale i diváci, kteří vytvořili úžasnou atmosféru, trenéři, děvčata z organizačního týmu, zdravotníci a rozhodčí (naši bývalí hráči). V červnu zase na viděnou!

    Jan Adámek

  • Informace k přijímacím zkouškám na SŠ

    Vážení rodiče,

    relevantní informace k přijímacím zkouškám naleznete na níže uvedeném odkazu.

     

    Mgr. Martin Vyhlídka

  • Vítězství v taneční soutěži

    Naše třída, 4.C, se zúčastnila soutěže Tančí celá škola II., kterou pořádá ČT EDU v rámci velmi oblíbené televizní soutěže  StarDance Když hvězdy tančí. I přesto, že nejsme žádní profesionální tanečníci, dělali jsme maximum pro co nejlepší výkon... a že to někdy byla velká dřina... Největší nervozita začala po odeslání našeho soutěžního videa. S napětím jsme sledovali i naše ''soupeře''. Bylo jich opravdu hodně (přes 400 týmů) a konkurence veliká.

    Byl to nepopsatelný pocit, zjistit, že to fakt vyšlo. Že se nám zúročila energie, kterou jsme do toho všichni vložili. Jsme na všechny naše děti (žáky) moc hrdé a moc jim děkujeme, že do toho ''bláznivého'' nápadu šly.

     

    Petra Jandová, Jana Skalická

     

    Všem účinkujícím a oběma kolegyním gratulujeme k výjimečnému úspěchu v obrovské konkurenci. Zbývá jen dodat, že 4.C vyhrála lekci tance pod vedením profesionálního tanečníka ze StarDance.

  • Vánoční představení 9. A

  • Okresní kolo Pythagoriády.

    V této tradiční soutěži se naši žáci rozhodně neztratili. Ze čtrnácti našich zástupců mezi celkem 85 účastníky se nejlépe umístili :

     

    Matěj Hornát, Jan Šálek a Jaroslav Volf na 3.-6. místě v kategorii 8. tříd

    Štěpán Mašek a Marek Picek na 2.-3. místě v kategorii 6. tříd

    Kristýna Maderáková na 1.-2. místě a Amálie Mimráčková na 3. místě v kategorii 5. tříd

     

    Blahopřejeme a děkujeme za organizaci soutěže kolegyním Janě Velátové a Martině Maternové.

  • Setkání futsalových legend.

    V sobotu 9.12. jsme se sešli na tradičním turnaji bývalých hráčů futsalového týmu Husovky. Sešli se hráči několika generací a také naše fanynky. Bylo to příjemné sportovní adventní dopoledne. Děkuji všem kteří přišli a jestli to někomu nevyšlo, tak zase příští rok.

     

    Jan Adámek

  • Minifestival čtení v Městské knihovně v Písku (23.11.2023)

    Na tuto událost s názvem „Minifestival čtení“ jsem byla velice zvědavá. Co se pod tímto názvem bude asi tak skrývat?

    Celé to začalo rozdělením všech účastníků do skupin, vytvořili jsme takové lidské „BINGO“. Já jsem byla ve skupině s Lambertem, Natálkou a Matějem z naší školy, z jiných škol k nám přiřadili ještě Janu A jak probíhala naše společná práce? Každý napsal pár vět o knize, kterou přečetl. Také jsme společně sepsali informace obecně o knihách s dětským hrdinou (to bylo naše téma). Na závěr jsme náš výtvor prezentovali před ostatními. Myslím, že i když jsme byli trochu nervózní, zvládli jsme to hezky. Po skončení akce jsme vše ještě probrali s paní učitelkou. Všichni z Husovky jsme se shodli, že se nám taková událost líbila a určitě bychom si ji rádi zopakovali. Snad příště….

     

    Lea Tobolová, 6.C

  • Adventní jarmark.

    Adventní jarmark pořádala tradičně naše družina pod vedením Lenky Bičovské a s pomocí deváťáků.

  • Deváťáci a Mikuláš.

    Ráno po 8. hodině byli vypuštěni všichni rohatí pekelníci i andělé s bílým oděvem a se svatozáří nad hlavou po chodbách školy. I Mikuláš  s červenobílým oblekem, dlouhým plnovousem a zlatou holí, který zpravidla dělá zachránce nespravedlivě obviněných a obránce víry před pohanstvím. Tady ale dohlížel jen na neplechu dětí i čertů. V každé třídě jsme slyšeli velmi krásné odrecitované a zazpívané básničky i písničky, za které děti dostaly od andělů nějakou dobrůtku, perník a lízátko. Aby toho nebylo málo a aby to nevypadalo, že čerti byli jen doprovod, tak děti také dostaly překvapení v podobě menší malůvky na obličej a malého postrašení. Čerti nikoho nakonec neodnesli, protože  andělé děti pečlivě chránili.

      Alena Linhartová, 9.A

  • Florbalový úspěch.

    Naše florbalové družstvo dívek složené z žákyň 3.- 5. tříd se účastnilo okresního kola florbalového turnaje ČEPS Cup, které se konalo v Milevsku. Naše děvčata postupně porazila Sepekov 3:0, Čimelice 4:0, s Milevskem remizovala 3:3, porazila Chyšky 5:2 a v posledním utkání pak porazila Bernartice 6:0. O celkovém vítězi turnaje tak muselo při rovnosti bodů rozhodnout až skóre, které měla naše děvčata o dva góly horší než vítězné Milevsko a obsadila tak pěkné druhé místo, které nakonec stačilo i k postupu do krajského finále. O tento úspěch a skvělou reprezentaci školy se zasloužila Babeta Borlová, Julie Čejková, Štěpánka Horáková, Tereza Malíská, Kristýna Pokorná, Ema Roleníková, Anežka Řehořová, Magdalena Rynešová, Nikola Suchomelová, Berenika Borlová, Anna Nesnídalová a Adina Procházková a samozřejmě organizátor a trenér Lukáš Hradský.

  • Omezení provozu školní jídelny

    Vážení rodiče a strávníci,

    z důvodů nemocnosti personálu bude naše školní kuchyně od 4.12.2023 vařit jen jedno jídlo. Přihlášení strávníci mají automaticky přeobjednáno z 2 na 1.

     

    Děkujeme za pochopení

    Jan Adámek

  • TURNAJ LEGEND

    Všechny bývalé členy futsalového týmu Husovky na tradiční Turnaj legend v sobotu 9.12.2023 od 10:00 ve velké tělocvičně.

    Těším se na setkání a dobrou sportovní zábavu.

    Jan Adámek

  • Přerušení provozu.

    Z důvodu stávky zaměstnanců bude dne 27. 11. 2023 v naší škole přerušen provoz. Toto opatření se týká základní školy, školní družiny a klubu, školní jídelny a mateřských škol.

Novinky

Kontakt

  • Základní škola Jana Husa a Mateřská škola Písek, Husovo nám. 725
    Husovo nám. 725/5
  • 382 214 883

Fotogalerie